Service Piane

Service Piano

Pianul este unul dintre cele mai frumoase instrumente muzicale existente.

Apărut la jumătatea sec. al XII-lea prin inteligența lui Bartolomeo Cristofori, pianul a căpătat din ce în ce mai multă importanță în viața artiștilor și a ascultătorilor de rând.

De-a lungul vremii a suferit multe modificări și perfecționări ajungând ca astăzi să îl găsim în două forme:

pian-cu-coada

Pianul cu coadă – în care corzile sunt dispuse pe orizontal într-o carcasă de lemn sprijinită pe trei picioare. Pianele cu coadă se împart în trei categorii:

Piane cu coada scurtă ( 140 – 180 cm )

Piane cu coada medie ( 180 – 230 cm)

Piane cu coada lungă ( 240 – 300 cm ) – cele mai lungi de 240 cm sunt pianele de concert.

pianina

Pianina – în care corzile și carcasa sunt dispuse în plan vertical, pentru a ocupa mai puțin       spațiu. Poate avea înălțimi variabile.

Calitatea sonoră a unui pian este proporțională, de regulă, cu lungimea acestuia (respectiv înălțimea, pentru pianine), mai ales în ceea privește claritatea și puterea registrului grav. Aceasta se explică prin posibilitatea utilizării, în pianele cu coadă lungă, a unor corzi mai lungi și a unor plăci de rezonanță mai bine adaptate frecvențelor diferite produse de corzi.

Pe cât este de frumos sunetul pianului pe atât este și de pretențios. Este foarte importantă poziționarea pianului, temperatura, umezeala și multe alte lucruri. De aceea Grace Music Media vă pune la dispoziție o gamă completă de service în domeniul acordajului și reparațiilor pianelor și pianinelor. De asemenea vă putem oferi consultanță în achiziționarea instrumentului potrivit pentru dumneavoastră.

Prețuri:

Fiecare pian este unic de aceea este foarte greu să găsim un preț general. Orientativ, prețul unui acordaj simplu ce nu pune probleme de menținere pornește de la 300 RON. Ne găsiți în zona Municipiului Constanța. Dacă vă aflați în afara acestor arii, la prețul acordajului/service-ului se va adauga și costul de transport. Pentru orice detalii sau nelămuriri nu ezitați să luați legătura cu Echipa Grace Music Media folosind pagina de Contact.