Cursuri de chitară

Chitara este un instrument care aduce oamenii  împreună și îi conectează prin intermediul muzicii. Mai jos am pregătit pentru voi câteva dintre avantajele de care poți beneficia dacă începi să studiezi chitara:

 • Beneficii Sociale

Creează o atmosferă plăcută într-o cameră plină cu oameni. Sunt puține instrumente care pot egala chitara când vine vorba de a uni oamenii. Pianul poate concura foarte bine, însă chitariștii au mai multă spontaneitate. Adu un chitarist la o petrecere și va fi mereu în centrul atenției. Începe cu câteva acorduri, apoi este bombardat de cereri de cântece și termină formând un cor mare. Însă ca să ajungi aici trebuie mai întâi să înveți acele cântece!

Școala de Muzică GRACE îți stă la dispoziție prin domnișoara prof. Georgiana Maria Chitiță. Mai multe detalii veți afla mai jos.

 • Beneficii Personale

Vei simți o îmbunătățire semnificativă a capacității de concentrare și memorie luând cursuri de chitară, învățând să citești și apoi să cânți acorduri. Un studiu al Universității din Zurich a concluzionat că părțile creierului responsabile cu memoria au fost stimulate luând lecții de chitară. Copiii cu ADHD sunt adesea sfătuiți să învețe un instrument muzical pentru a-și focusa energia într-un mod pozitiv și creativ.

Chitariștii mai au un beneficiu personal foarte important: multitaskingul. În timp ce exersează, aceștia trebuie să fie atenți la mai multe lucruri în același timp:

 • Să citească partitura;
 • Să așeze mâna corect pentru acordurile potrivite;
 • Să cânte notele corect;
 • Să citească notele în avans;
 • Să asculte ce cântă;
 • Să păstreze ritmul.

Dacă vrei să cânți și cu vocea, fii pregătit să adaugi și asta la lista de mai sus. Poate părea puțin complicat. Vestea bună este că avem un creier minunat care poate face toate astea fără probleme. Trebuie doar să exersezi. Școala GRACE este aici ca să te ajute. Vei căpăta încredere în tine și vei experimenta un sentiment de împlinire prin atingerea unor țeluri importante cum ar fi perfecționarea unui cântec.

 • Beneficii Profesionale

În primă instanță poți avea impresia că lecțiile de chitară îți vor afecta cariera profesională. Atitudinea ta trebuie să fie una pozitivă. Tocmai acest lucru te va învăța să îți organizezi mai bine timpul în așa fel încât să ai timp zilnic pentru exersat. Doar 20 de minute pe zi ar trebui să te ajute să obții rezultate importante. Dacă pui pasiune, 20 de minute nu înseamna nimic. Poți aplica această regula si în alte aspecte ale vieții tale. Vei deveni mult mai disciplinat și vei observa că fără această organizare 20 de minute nici nu știi pe ce se pierd.

 • Beneficii Mentale și Emoționale

Este știut deja că studiul la chitară îmbunătățește atenția, motricitatea sau inteligența. Acestea sunt doar o parte dintre ele. Dincolo de beneficiile cognitive mai sunt și beneficii care îmbunătățesc sănătatea mentală.

Scapă de stres cântând câteva acorduri la chitară!

Câtatul la chitară poate avea un efect terapeutic. Mind-Body Wellness Center și Loma Linda University School of Medicine and Applied Biosystems au efectuat un studiu care duce la concluzia că studiul unui instrument muzical are un impact mare asupra reducerii nivelului de stres. După o zi încărcată la birou, câteva acorduri la chitară sunt terapie curată.

Scapă de anxietate având o sesiune de improvizații solo sau de grup la chitară.

Chitara are nevoie de toată atenția ta. Astfel, te vei elibera de toate grijile și problemele pentru cele 20 de minute de studiu. Poate chiar vor fi persoane din jurul tău care se vor simți motivate când vor auzi talentul tău.

 • Beneficii fizice

Exersând zilnic la chitară, degetele, încheietura mâinii și brațele vor deveni mai puternice și mai flexibile. Este un proces constant care întărește mușchii și întinde tendoanele.

Hrvard Health a efectuat un studiu din care reiese că muzica are efecte asupra presiunii sângelui  și a anxietății pacienților care au suferit o intervenție chirurgicală. Ascultând sau cântând muzică relaxantă precum baladele sau cântecele de dragoste, ajută foarte mult.

Și totuși care ar fi cel mai mare beneficiu?! Răspunsul este unul simplu: odată învățat, pentru toată viața știut.

După ce înveți să cânți la chitară, tu și prietenii tăi vă puteți bucura de acest lucru până când degetele vor refuza să mai cânte. În acel moment este timpul să transmiți nepoților din cunoștințele tale. Sănătatea ta mentală se va păstra în formă pentru multă vreme. Pentru cei care pun pasiune în tot ce fac, chitara va deveni mai mult decât un simplu hobby. Va deveni o parte importantă din viața lor.

Georgiana Maria Chiriță

Profesor de canto și chitară

A absolvit cursurile Colegiului de Arte „Regina Maria” din Constanța, în prezent este studentă în ultimul an la Facultatea Arte, Specializarea Canto din Cadrul Universității „OVIDIUS” din Constanța. Georgiana are o bogată activitate artistică și este dornică să vă dăruiască din cunoștințele ei.

Acestea sunt doar câteva beneficii ale învățării la chitară. Dacă te-am convins, simte-te liber să consulți pagina de Contact pentru a stabili o întâlnire la sediul nostru din Strada Alexandru cel Bun, Nr. 50, Constanța. Vei avea posibiliatea să alegi între cursuri de grup sau cursuri individuale. La cursurile de grup se formează o atmosferă plăcută în care poți face schimb de experiență cu ceilalți colegi. La cursurile individuale toată atenția profesorului este asupra ta. Tu alegi ce ți se potrivește! Aici poți consulta pagina cu prețurile aferente tuturor cursurilor. Te așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.